Begin deze maand hoorden wij dat er een rare situatie is als het gaat om het betalen van parkeervergunningen voor mensen die wonen in de centrumring. We hebben het college een brief gestuurd waar we vragen om uitleg.

Van een inwoner, die woont in het appartementencomplex ‘De Valk’ bij de kruising van de Kerkewijk met de Raadhuisstraat, hoorden we dat hij momenteel €110,- per auto per maand moet betalen om te kunnen parkeren. Dan krijg je een vergunning om te parkeren op het parkeerterrein bij Theater de Lampegiet. Niet eens bij het complex zelf dus.

Het rare in het verhaal is dat in een besluit dat op 27 maart van dit jaar door het college is aangenomen staat dat een parkeervergunning voor bewoners van ‘De Valk’ niet van toepassing is omdat er sprake zou zijn van parkeermogelijkheden op het eigen terrein. Wij vragen ons af het college weleens bij dit complex is geweest aangezien er geen parkeermogelijkheden zijn in dit gebouw.

Op de website van P1 (dat is de parkeerbeheerder van de gemeente Veenendaal) staat dat de eerste auto voor mensen in parkeerzone A, waarin ‘De Valk’ ligt, gratis zou moeten zijn. Als je P1 mailt krijg je te horen dat je inderdaad €110,- per maand per auto moet betalen als je in het appartementencomplex woont.

Wij vinden dit een erg vreemde situatie en natuurlijk ook een enorm hoog bedrag. Natuurlijk moet fietsen gestimuleerd worden en kan je als college geld vragen voor een vergunning. Wij maken ons alleen wel zorgen om de onduidelijkheid en dat er geen gelijke regels voor alle inwoners van de centrumring lijken te zijn.

Lees onze brief hier.