Veiligheid is een onderwerp wat wij belangrijk vinden. Het is daarnaast de kerntaak van de overheid om de veiligheid van inwoners te waarborgen. Veiligheid bestaat uit twee onderdelen: De veiligheid zoals die is en de veiligheid zoals die beleeft wordt. Wat ons betreft gaan deze twee hand-in-hand.

Een veilig Veenendaal

Veel inwoners voelen zich veilig in Veenendaal. Maar ook hier kan een hoop gebeuren wat het goede gevoel kan verslechteren. JouwVeenendaal wil dat de gemeente Veenendaal er samen met de Politie alles aan doet om een veilig gevoel bij de inwoners aan te wakkeren. Dit kan bijvoorbeeld doormiddel van een bereikbare wijkagent of door het plaatsen van camera’s op de stations.

Wijkagent
In alle wijken van Veenendaal zijn wijkagenten (en teams) aanwezig. Wat ons betreft moet de zichtbaarheid verbeteren van wijkagenten. Het is te vaak onduidelijk wie er de wijkagent is van een bepaalde wijk. Wij pleiten dan ook voor vaste momenten in de week dat er contact is met de wijkagent. De wijkagent moet niet alleen komen als er problemen zijn. Maar juist ook als het goed gaat. Het stukje zichtbaarheid. Daarnaast willen wij dat de wijkagent via Whatsapp bereikbaar moet zijn.

Gedoogbeleid
Veenendaal moet actief gaan kijken of het mogelijk is een pilot legale wietteelt te bewerkstelligen. Wij willen de sector uit het (vermeende) criminele circuit halen. Met een pilot kunnen we zien of dit ook met de werkelijkheid overeenkomt.

Er moet cameratoezicht komen op station Veenendaal-De Klomp
Op station Veenendaal-De Klomp wordt je fiets snel gestolen. Althans, zo gaat het verhaal door Veenendaal. Omdat er tegenwoordig weinig vertrouwen in aangiften is ziet de gemeente Ede geen noodzaak iets te veranderen aan de huidige situatie. Ze kunnen een probleem als fietsendiefstal namelijk niet onderbouwen met cijfers.

JouwVeenendaal wil dat de gemeente Veenendaal in overleg gaat met de gemeente Ede om het toezicht op het station toch aan te scherpen. Een veilig gevoel is namelijk een flinke winst op de huidige situatie. Cameratoezicht op station Veenendaal-De Klomp is voor JouwVeenendaal een zeer belangrijke oplossing.

JouwVeenendaal wil dus:

  • Wijkagent zichtbaarder in de wijk
  • Pilot starten legale wietteelt
  • Cameratoezicht Veenendaal-De Klomp